Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie koperkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z szynki 50 dag
jajko 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
sos
koperek 2 pęczki
cebula 1 sztuki
mąka 3 łyżki
olej 6 łyżek
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie koperkowym

Czosnek obrać przecisnąć przez praskę. Cebulę 1 sztuką obrać posiekać drobniutko. Do mięsa mielonego dodać jajko, przeciśnięty czosnek, posiekaną cebulę. Wymieszać mięso. Doprawić do smaku przyprawą, solą oraz pieprzem. Dokładnie wyrobić masę mięsną. Do garnka wlać 1,2 litra wody, posolić do smaku dodać obraną jedną cebulę oraz ząbek czosnku. Z masy mięsnej formować okrągłe pulpeciki i włożyć do gotującej się wody. Gotować ok 20 minut. Zrobić zasmażkę z mąki oraz oleju. Rozprowadzić w wywarze z gotujących się pulpecików. Koperek drobno posiekać. Dodać koperek do sosu. Gotować razem ok 10 minut. Doprawić do smaku pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 02.10.2016 21:25
Smaczny obiad.
meg1984 26.03.2013 19:27
bardzo lubię do obiadu
krysia50 31.07.2012 17:04
dobre pulpeciki na obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak