Sposób przygotowania

Czosnek obrać przecisnąć przez praskę. Cebulę 1 sztuką obrać posiekać drobniutko. Do mięsa mielonego dodać jajko, przeciśnięty czosnek, posiekaną cebulę. Wymieszać mięso. Doprawić do smaku przyprawą, solą oraz pieprzem. Dokładnie wyrobić masę mięsną. Do garnka wlać 1,2 litra wody, posolić do smaku dodać obraną jedną cebulę oraz ząbek czosnku. Z masy mięsnej formować okrągłe pulpeciki i włożyć do gotującej się wody. Gotować ok 20 minut. Zrobić zasmażkę z mąki oraz oleju. Rozprowadzić w wywarze z gotujących się pulpecików. Koperek drobno posiekać. Dodać koperek do sosu. Gotować razem ok 10 minut. Doprawić do smaku pieprzem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    dobre pulpeciki na obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    meg1984

    bardzo lubię do obiadu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Smaczny obiad.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !