Sposób przygotowania

Ciasto: połączyć wszystkie składniki i zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, dać do zamrażalnika na około 1 godzinę aby stwardniało.
Masa serowa: żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ser, mąkę ziemniaczaną i ubite białka na sztywno. Wszystko razem dobrze wymieszać.
Wyjąć ciasto z zamrażalnika, połowę zetrzeć na grubej tarce na formę, dać masę serową i zetrzeć drugie ciasto na wierzch. Piec około godziny w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny sernik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    widac kontrast miedzy ciastem a serem...wygląda apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    smacznie sie prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pycha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !