Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisielowa słodycz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy
kisiel wiśniowy
kawałek ciasta (ja użyłam zebrę)
płatki kukurydziane 3 łyż.
wiórki kokosowe
posypka cukierkowa
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kisielowa słodycz

Budyń i kisiel gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ciepły kisiel rozlewamy do 4 kieliszków do szampana. Razem z budyniem odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy czekoladę i odstawiamy żeby ostygła. Na kisiel układamy drobno pokrojone kawałeczki ciasta ( ja użyłam ciasto Zebra). Posypujemy wiórkami i cukierkami. Na to kładziemy budyń, ale musi być zimny. Na budyń polewamy wystudzoną czekoladę. Posypujemy wiórkami i cukierkami. Na środek kładziemy cukierek lodowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.07.2011 14:18
super
gusia1000 18.12.2010 00:14
prosto i smacznie.
basiulka20088 11.10.2010 20:15
uhmmmm apetycznie wygląda
Justyna223 12.07.2010 21:57
dziękuję
wedith1 10.07.2010 10:39
Pysznie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak