Sposób przygotowania

Bałka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, a następnie żółtka, mąkę i kawe.
Miksujemy na najniższych obrotach.
Pieczemy 20 minut w temp 170 stopni. na dużej blaszce.
Po upieczeniu zwijamy na ściereczce w rulon i zostawiamy do wystudzenia.

MASA:
Budyń gotujemy na mleku. Zostawiamy do wystudzenia. Gdy będzie zimny miksujemy z miękką margaryną .

Rulon biszkoptowy rozkładamy delikatnie. Smarujemy masą budyniową .
Na początku końca ,który zaczniemy zwijać nakładamy wzdłuż porcje dżemu.
Zwiniętą roladę smarujemy delikatnie 2-3 łyżkami masy budyniowej , a następnie posypujemy wiórkami kokosowymi ,najlepiej kolorowymi.

Chłodzimy w lodówce około 3 godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    wygląda wspaniale i pewnie jest pyszne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam rolady
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    miam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ślicznie Ci wyszła ! Jak zwykle śliczne zdjęcie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    Rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/Madija

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Apetyczna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    o rety, ale kusisz:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pięknie i idealnie równo Ci się zwinęła.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    do kawy poproszę...porcyjkę choć jedną:)
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ładnie wygląda :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    mniam, wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !