Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki nadziewane pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerki 4 szt
cebula 1 szt
keczup
sól
pieprz
pieczarki 20 szt
tłuszcz
majonez 4 łyżeczki
ser żółty 100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki nadziewane pieczarkami

Kroki postępowania

1
Z kajzerek odcinamy górę i wydrążamy środek.
Pieczarki umyć, osączyć,drobno pokroić. Ja użyłam mrożonych pieczarek. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Na patelnie z tłuszczem wyłożyć pieczarki,dusić kilka minut do wyparowania sosu. Następnie pieczarki oprószyć solą i pieprzem. Cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać do pieczarek,poddusić razem z cebulką.
Krok 1 - Bułki nadziewane pieczarkami foto
2
Do środka bułek włożyć łyżeczkę majonezu,dodać trochę startego sera. Na ser wykładamy gorące pieczarki z cebulką,
Krok 2 - Bułki nadziewane pieczarkami foto
3
przykrywamy bułki ściętym wierzchem wkładamy bułki do kuchenki mikrofalowej i podgrzewamy do rozpuszczenia się sera.
Krok 3 - Bułki nadziewane pieczarkami foto
4
Gorące bułki polewać keczupem. Podawać z czerwonym barszczykiem
Krok 4 - Bułki nadziewane pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 19.08.2012 13:23
fajniste
Małgorzata106 05.08.2012 19:32
pycha
aginaa 12.07.2012 19:44
smaczne
andrzej10 12.07.2012 11:50
dobra kanapka
dianix 08.07.2012 15:45
pomysl na smaczne bułki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak