Sposób przygotowania

Biszkopt: Jajka i cukier zmiksować. Czym dłużej będziemy miksować jajka, tym bardziej biszkopt wyrośnie, będzie pulchny i taki ,,lekki". Dodać mąkę zmieszną z proszkiem do pieczenia. Jeżeli ktoś chce może dodać jeszcze zapach do ciast, lub kakao. Wtedy biszkopt będzie idealny do jasnego kremu. Jeżeli masa jest zbyt gęsta można dodać troszkę mleka. Kiedy masa jest gotowa, przygotowujemy tortownicę. (Smarujemy ją margaryną i posypujemy bułką tartą) Ciasto wstawiamy do piekarnika ( nie trzeba go wcześniej nagrzewać!) i ustawiamy na 170 stopni. Pieczemy 35 minut.
na wystudzony biszkopt nakładamy śnieżkę ubitą z tężącą galaretką rozpuszczoną w 1 szklance wody na wierzchu zalewamy galaretką

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Śliczne kolorki pastelowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    jakie kolory, super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    dekoracyjny deser :)
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    ale ładny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    kusząco piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    ładnie wyglada ciasteczko do kawusi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !