Sposób przygotowania

Ciastka maślane pokruszyć blenderem wraz z masłem. W tortownicy 26 cm rozłożyć na samo dno papier do pieczenia. Wyłożyć spód masą maślano- ciasteczkową.

Do drugiej miski wlać wszystkie jogurty , wymieszać z cukrem i miodem oraz drobno startą czekoladą . W 1/2 szklanki ciepłej wody rozpuścić żelatynę. gdy przestygnie dodać do masy. Całą masę wylać na ciasteczkowy spód, wstawić do lodóki do stężenia. W tym czasie rozpuścić w gorącej wodzie galaretki (ja zrobiłam z mniejszą ilością wody aby miała ładniejszy kolor i szybciej się ścięła. Gdy galaretka będzie miała odpowiednia konsystencję do przelania na masę , rozkładamy na jogurcie jagody i polewamy je nią. Całość chłodzimy w lodówce min 5 h.
Po tym czasie nożem przejeżdżamy po obrzeżach tortownicy i dopiero wtedy otwieramy. Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Wygląda tak apetycznie...:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    super lekkkie jogurtowe owocowe cos dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    uwielbiam takie desery
  • 1
    original
    Opublikowano

    APM

    piękne ciasto!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !