Sposób przygotowania

Słoninę bez skóry oraz podgardle pokroić w drobną kostkę , na wolny ogniu smażyć do wtopienia tłuszczu aż skwarki będą przezroczyste i złotawe. Cebulę posiekać i dorzucić do tłuszczu, dalej na wolnym ogniu delikatnie wysmażać , aż cebula będzie szklista. W tym czasie pokroić jabłko w kostkę- ja kroiłam w grubą. Dodać do tłuszczu poczekać aż jabłka zrobią się miękkie i szkliste.Wszystko posolić i mocno popieprzyć.Zdjąć z ognia poczekać aż tłuszcz delikatnie przestygnie. Przełożyć wszystko do słoika lub garnka glinianego. Schładzać w lodówce. Podawać ze świeżym chlebem i ogórkiem kiszonym

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    nigdy nie dodawałam jabłka :-) spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martinezek

    polecam , jest przepyszny, można jeść i jeść :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !