Sposób przygotowania

Cebule kroimy w drobna kostke i podsmazamy na masle. Gdy się zeszkli, dodajemy bulion, przecier pomidorowy i gotujemy przez kilka minut na malym ogniu. Nastepnie dodajemy miod i przyprawy, po czym dusimy jeszcze chwile, tak ok. 8 minut, a tuz przed zakonczeniem, zagęszczamy maka ziemniaczana i doprawiamy do smaku. Podawac z szaszłykami lub miesem z grilla. Gdy chcemy otrzymac wieksza porcje sosu, uzyjmy podwojnej ilosci skladnikow. Goraco polecam.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ja podobnego sosu używam zarówno na ciepło jak i na zimno - do szaszłyków, hamburgerów, tostów, pizzy, zapiekanek i ryb/mięs z grilla.
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    warto zrobić go więcej bo pasuje do wielu dań
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    rewelacyjny sos, pasuje do wielu innych dań:) aż ślinka cieknie...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    ooooooooooooooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !