Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem jagodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 500 g
śmietana 30% 400 ml
śmietan fix 1 opak.
cukier puder 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem jagodowy

Jagody dokładnie miksujemy z cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy na sztywną dodajemy śmietan fix. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy.Następnie wlewamy jagody i rozpuszczoną żelatynę. Całość dokładanie mieszamy. Przekładamy krem do pucharków i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 03.03.2014 15:16
pyszności,zjadłabym
Dorota59 25.11.2013 17:42
moje smaki
jordi 19.05.2013 23:25
na pewno świetny w smaku
Adam/ZUB3R 09.12.2012 11:56
to lubię
Kas2 04.09.2012 20:50
mmm z pewnością pyszny!
Habibi 31.07.2012 08:40
to moje ulubione pomysły na szybki deser - robię podobne :)
olkaaa 09.07.2012 07:53
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak