Sposób przygotowania

Z mąki,jajka,przegotowanej wody zagnieść ciasto pierogowe.Cebule i pieczarki obrać,posiekać i zarumienić na oleju.Dodać do mięsa mielonego.Wymieszać,doprawić do smaku,solą,pieprzem i bazylią.Ciasto rozwałkować i wyciąć krążki filiżanką.Na każdy krążek ułożyć mielony farsz.Zlepić mocno brzegi i uformować falbankę.Pierogi wrzucić na osolony wrzątek i gotować do momentu wypłynięcia.wyjąc łyżką cedzakową.Boczek pokroić na drobną kosteczkę i zasmażyć na patelni.Polać pierogi stopionym masłem i kawałkami boczku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !