Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ulubiona zupa z ryżem i cukinią, serowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż biały szklanka
cebula
seler naciowy 2 łodygi
marchew 3 sztuki
pietruszka
seler
por
czosnek 2-3 ząkib
mięso
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
Czosnek suszony Prymat
śmietana 18% ukwaszona 3 łyżki
ser topiony 100 g
Kucharek przyprawa do potraw
cukinia 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ulubiona zupa z ryżem i cukinią, serowa

Mięso umyć, włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą. Zagotować, dodać vegetę i sól, zebrać szum. Gotować przez ok 30 minut. Cukinię pokroić w niezbyt cienkie plastry. Pozostałe warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Do gotującego wywaru dodać cebulę, marchewkę, pietruszkę, korzeń selera. Gotować przez 10-15 minut, na średnim ogniu. W razie potrzeby uzupełnić wodą. Następnie dodać liść laurowy, przepłukany ryż i seler naciowy. Dodać cukinię, przyprawić pieprzem. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, dodać pokrojonego pora i czosnek, chwilkę gotować. Zahartowaną śmietanę ( wymieszaną z gorącym wywarem) dodać do zupy. W niewielkiej ilości wywaru roztopić ser zółty i połączyć z zupą. Ostatecznie przyprawić do smaku, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.04.2013 11:15
z pewnością wykorzystam ten przepis , bo to coś nowego dla mnie
Agnieszka46 18.10.2012 12:34
polecam
andrzej10 28.08.2012 00:11
smaczna.)
maciek7 27.08.2012 18:02
pycha
Ewa104 09.07.2012 10:20
Tradycyjnie mam dużo cukinii na działce,więc i zupka będzie wyborna wg.Sarenki.
eewelina 08.07.2012 21:07
kolejny, ciekawy pomysł na zastosowanie cukinii
IZABELA29 08.07.2012 11:38
lubię takie
Justyna Jussstiii 08.07.2012 09:54
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak