Sposób przygotowania

Mięso umyć, włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą. Zagotować, dodać vegetę i sól, zebrać szum. Gotować przez ok 30 minut. Cukinię pokroić w niezbyt cienkie plastry. Pozostałe warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Do gotującego wywaru dodać cebulę, marchewkę, pietruszkę, korzeń selera. Gotować przez 10-15 minut, na średnim ogniu. W razie potrzeby uzupełnić wodą. Następnie dodać liść laurowy, przepłukany ryż i seler naciowy. Dodać cukinię, przyprawić pieprzem. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, dodać pokrojonego pora i czosnek, chwilkę gotować. Zahartowaną śmietanę ( wymieszaną z gorącym wywarem) dodać do zupy. W niewielkiej ilości wywaru roztopić ser zółty i połączyć z zupą. Ostatecznie przyprawić do smaku, zagotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    ładnie wygląda
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eewelina

    kolejny, ciekawy pomysł na zastosowanie cukinii
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Tradycyjnie mam dużo cukinii na działce,więc i zupka będzie wyborna wg.Sarenki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna.)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka46

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    z pewnością wykorzystam ten przepis , bo to coś nowego dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !