Sposób przygotowania

Jajka wbić do miski, dodać płynny słodzik, kefir, parafinę - ubić mikserem na puszystą masę.
Otręby owsiane i pszenne zmielić na drobno młynkiem do kawy, połączyć z proszkiem do pieczenia oraz proszkiem budyniowym.
Suche składniki wsypać do mokrych i chwilę ubijać, aż powstanie puszysta jednolita masa.
Foremki do muffinek (najlepiej silikonowe) posmarować dokładnie parafiną i wypełnić ciastem maksymalnie do 2/3 wysokości.
Piec w temperaturze 170-180*C z (funkcją termoobiegu) przez 20-25 minut.
Odstawić do ostygnięcia.

Z podanych proporcji wychodzi mi ok.20 babeczek.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne i zdrowe muffiny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    na pewno bardzo delikatne w smaku :) pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    Nie dość, że pyszne to jeszcze zdrowe i nietuczące:) Wprost IDEALNE:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !