Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem, curry, czosnkiem i papryką (lub wedle uznania). Warzywa i jabłka obrać, umyć i osuszyć. W razie potrzeby dynię rozmrozić. Cebulę i czosnek drobniutko pokroić. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso. Zrumienione filety przełożyć do rondla, a na tłuszczu po mięsie zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać dynię, chwilę razem podsmażyć dodając odrobinę soli, pieprzu i curry. Następnie dodać obrane i pokrojone w kosteczkę jabłka. Wino wymieszać ze śmietaną. Dodać do podsmażonych warzyw i owoców. Gotować na niewielkim ogniu przez 5-10 minut, do miękkości dyni. Na koniec dodać mięso i rosół. Zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem, curry, przyprawą uniwersalną Kucharek lub cukrem. Podawać na gorąco solo lub ze świeżym pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !