Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki makowo-kokosowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 2/3 szklanki
mleko 200 ml
jaja 2
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
szczypta soli
aromat migdałowy 3 krople
olej 150 ml
mak 80 g
wiórki kokosowe 50 g
papilotki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki makowo-kokosowe

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do jednej miski wsypać: mąkę, cukier, mak, wiórki i proszek do pieczenia, wymieszać. Do drugiej miski wbić jaja, dodać olej, mleko, olejek migdałowy i żółtka, wymieszać. Zawartość z obu misek połączyć razem, dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. Masą napełniać papilotki. Piec przez 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 30.06.2013 09:20
smaczne te babeczki
aspire5742 08.07.2012 13:48
b dobre : )
ewka1978 07.07.2012 20:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak