Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek bananowy z polewą czekoladowo-kokosową

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna szklanka
cukier szklanka
kasza manna 0,3 szklanki
miód 3 łyżki
olej 0,5 szklanki
jaja 3
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
śmietana 200 ml
czekolada mleczna 150 g
masło 50 g
wiórki kokosowe szklanka
bakalie
cukier 200 g
masa czekoladowo-kokosowa

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek bananowy z polewą czekoladowo-kokosową

Banany obrać i rozgnieść widelcem. Rozgniecione banany utrzeć z cukrem, miodem i jajami. Miksując, dodawać przesianą z proszkiem i kaszą manną mąkę. Na końcu dodać olej, zmiksować. Masę przelać do natłuszczonej i posypanej mąką formy ( przelałam do 2 form - prostokątnej i owalnej). Piec 30 minut w 180 stopniach. Ostudzić i wyjąć z formy Do rondelka dodać masło, cukier, śmietanę i pokruszoną czekoladę. Podgrzewać do połączenia składników. Na koniec dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Przestudzoną masę wylać na upieczone spody, dokładnie rozsmarować. Wierzch udekorować bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.12.2012 18:07
musi być pyszniutkie
Margo1 14.12.2012 18:07
musi być pyszniutkie
iknkirke 07.08.2012 10:08
piękny
hahanka 06.08.2012 14:03
jak smacznie wygląda
Anna169Hosz 15.07.2012 17:06
Podoba mi się ten przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak