Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę, kakao, posiekane masło i czekoladę, rozgniecione w dłoni migdały oraz rozmącone jajko i cukier. Zagniesć gładkie ciasto. Formę do tarty o śr. 25 cm (najlepiej z wyjmowanym dnem) natłuścić i wysypać cienko mąką. Wylepić ciastem. Przykryć folią aluminiową i wstawić na 30 min do lodówki. Ciasto nakłuć widelcem, przykryć pergaminem obciążyć ziarnami fasoli albo specjalnymi obciążnikami. Piec ok. 15 min w temp. 200st. Usunąć papier z fasolą i piec jeszcze 10 min. Lekko przestudzić.

Nadzienie:
10 dag półtłustego twarogu,
4 jajka,
1 żółtko,
20 dag cukru,
150 ml gęstej śmietany,
starta skórka i sok z cytryny.

Jajka oraz żółtko utrzeć z cukrem. Dodać śmietanę, rozgnieciony widelcem twaróg, wymieszać i dodać skórkę oraz sok z cytryny. Przelać na gotowy spód i piec 50 min w temp. 150st. Ostudzić, udekorować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    wygląda pysznie:)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda bajecznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wspaniale się prezentuje, bardzo słonecznie.
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    świetne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Śliczna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wygląda bajecznie! Aż żal ją kroić... ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wygląda przepięknie, na pewno pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ależ ona przepięknie wygląda, już czuję jej smak
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepyszne słodkości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !