Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z galaretką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 1,5 szklanki
jajko 2 sztuki
margaryny 0,5 kostki
śmietany 1 łyzka
soli 1 szczypta
jeżyny
galaretki czerwona i zielona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z galaretką

Kroki postępowania

1
Na stolnicę wsypujemy mąkę, dodajemy margarynę, jajka, śmietanę i sól. Wszystkie składniki wyrabiamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Krok 1 - Kruche babeczki z galaretką foto
2
Galaretki gotujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do wystygnięcia. Ciasto wyjmujemy z lodówki. Na stolnicę wsypujemy trochę mąki i ciasto dzielimy na mniejsze kawałki, wałkujemy na płaty. Foremką lub szklanką wykrawamy kółka. Foremki natłuszczamy i każdy krążek ciasta wlepiamy w foremkę.
Krok 2 - Kruche babeczki z galaretką foto
3
Pieczemy w piekarniku 15 min w 180 stopni. Na ostudzone babeczki nakładamy plasterki brzoskwiń i jeżyny.Zalewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Krok 3 - Kruche babeczki z galaretką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.11.2013 16:43
Znakomite.
Kuchareczka2 12.08.2013 21:39
bardzo apetyczne
pestka 19.05.2013 07:29
bardzo podoba mi się ten pomysł
Wiesława1 24.08.2012 19:40
cudne!!!!
Wiesława1 24.08.2012 19:40
cudne!!!!
Aneta41 08.07.2012 19:09
bardzo mi przypadły do gustu
Katarzyna87 08.07.2012 12:31
mniam
Mati13 07.07.2012 20:41
są bardzo ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak