Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaczna, wilgotna łatwa babka marmurkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
cukier 200 g
jaja 3
olej 120 ml
cukier waniliowy 2 łyżeczki
kakao naturalne 3 łyżki
woda letnia 120 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Smaczna, wilgotna łatwa babka marmurkowa

Jaja ubić z cukrem na puszystą, gładką masę. Dodać wodę, olej, przesianą mąkę oraz proszek. Zmiksować. Połowę masy przełożyć do innej miski i wymieszać ją z kakao. Blachę na babkę wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Jasną masę wlać do formy na babkę, następnie wylać na nią masę ciemną. Lekko wymieszać widelcem obie masy - robimy widelcem szlaczki w pętlę. Blachę z ciastem wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu babkę studzimy i lukrujemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.12.2012 18:11
przepyszna
Margo1 14.12.2012 18:11
przepyszna
Anna169Hosz 15.07.2012 17:08
Wygląda bardzo apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak