Sposób przygotowania

Jaja ubić z cukrem na puszystą, gładką masę. Dodać wodę, olej, przesianą mąkę oraz proszek. Zmiksować. Połowę masy przełożyć do innej miski i wymieszać ją z kakao. Blachę na babkę wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Jasną masę wlać do formy na babkę, następnie wylać na nią masę ciemną. Lekko wymieszać widelcem obie masy - robimy widelcem szlaczki w pętlę. Blachę z ciastem wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu babkę studzimy i lukrujemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wygląda bardzo apetycznie.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    przepyszna
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    przepyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !