Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wątróbki umyć, osuszyć. Każdy kawałek obtoczyć w mące. Zeszklić cebulę, dodać obtoczone wątróbki, podsmażyć z obu stron. W razie potrzeby dodać nieco tłuszczu. Zalać wodą, dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz. Smażyć, mieszając od czasu do czasu. Dodać cukier do smaku. Pod koniec gotowania, dodać posiekany czosnek i śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku. Gdyby sos był za gęsty, uzupełnić wodą. Podawać na gorąco z pieczywem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !