Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca inydcze w śmietanowym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serce indycze 600 g
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
kostka rosołowa 2
czosnek 2 ząbki
śmietana0 100 ml
maka2 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Serca inydcze w śmietanowym sosie

Serca umyć. Wrzucić do garnka, dodać 2 kostki rosołowe i zalać zimną wodą. Gotować pod przykryciem. Po 30 minutach gotowania dodać liść laurowy. Gotować jeszcze przez 30 minut. Dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody mąkę oraz śmietanę. Dodać posiekany lub zmiażdżony czosnek, zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem, ziemniakami lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak