Sposób przygotowania

Utrzeć masło z cukrem, dodać. Białka ubić na sztywną pianę. Do utartego masła dodawać po jednym żółtku oraz wymieszaną z proszkiem mąkę. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę a do drugiej dodać kakao i wyłożyć na jasne ciasto. Gruszki umyć obrać i pokroić w ćwiartki ułożyć na ciasto. Piec30- 35min w 180 stopni Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń. Ostudzony stopniowo dodawać do utartej margaryny. Po ostudzeniu ciasta nałożyć krem. Rozpuścić wszystkie składniki na polewę i po wystygnięciu polać ciasto. Udekorować perełkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !