Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fale dunaju

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
masła 1 kostka
jajek 6 sztuk
mąki 2 szklanki
cukru pudru 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
olejek rumowy
kakao 2 łyżki
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
gruszki 4 sztuki
Krem:
margaryny 1 kostka
mleko 0,5 l
cukru 0,5 szklanki
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
mąki pszennej 2 łyżki
cukier waniliowy
Polewa:
margaryny 0,5 kostki
cukru pudru 1 szklanka
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fale dunaju

Utrzeć masło z cukrem, dodać. Białka ubić na sztywną pianę. Do utartego masła dodawać po jednym żółtku oraz wymieszaną z proszkiem mąkę. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę a do drugiej dodać kakao i wyłożyć na jasne ciasto. Gruszki umyć obrać i pokroić w ćwiartki ułożyć na ciasto. Piec30- 35min w 180 stopni Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń. Ostudzony stopniowo dodawać do utartej margaryny. Po ostudzeniu ciasta nałożyć krem. Rozpuścić wszystkie składniki na polewę i po wystygnięciu polać ciasto. Udekorować perełkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak