Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ścinek wieprzowych lub łopatkę 1 kg
sól 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 0,5 łyżeczki
majeranek 0,5 łyżeczki
tymianek 0,5 łyżeczki
bazylia 0,5 łyżeczki
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
mąki 2 łyżki
olej do smażenia
wody 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Kroki postępowania

1
Ścinki wieprzowe lub łopatkę myjemy w wodzie i kroimy na kawałeczki, wrzucamy do miski. Ziołami oprószamy mięso i dokładnie wcieramy w nie przyprawy, odstawiamy by nabrało aromatu
Krok 1 - Gulasz foto
2
Marchew drobniutko kroimy, natomiast cebulę kroimy w krążki. Na patelnię wlewamy trochę oleju i wrzucamy mięso, dodajemy marchewkę ,dokładnie smażyć z każdej strony.
Krok 2 - Gulasz foto
3
Oprószyć mąką dodać cebulę. Dolać wodę i gotować do miękkości mięsa. Podawać z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.
Krok 3 - Gulasz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak