Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z dodatkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
seler 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
pora 0,5 sztuki
sól 1 szczypta
kostka rosołowa 1 kostka
ziemniaków 0,5 kg
koperek
Kotlet: 1 sztuka
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z dodatkiem

Do garnka wlać około 4l wody i nastawić do gotowania .Warzywa zetrzeć na tarce do warzyw i odstawić. Kalafior umyć i podzielić na drobne różyczki. Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w kostkę. Por kroimy w talarki . Do gotującej wody wkładamy pokrojone ziemniaki, warzywa oraz różyczki kalafiora. Mieszamy od czasu do czasu. Gdy będą miękkie ziemniaki i kalafior wtedy na patelnię, wlewamy olej, rozgrzewamy i szklimy pora, dodajemy do zupy oraz wrzucamy kostkę rosołową . To wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec posypujemy koperkiem i kroimy kotleta na plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 08.07.2012 09:55
oryginalnie i ciekawie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak