Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka warzywna z ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 5
pietruszka 2
seler
por
cebula
czosnek 4 ząbki
przecier pomidorowy 150 g
mięso drobiowe 4 porcje
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ryż biały 1 szklanka
śmietana 18% ukwaszona 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier do smaku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka warzywna z ryżem

Mięso dobrze opłukać i zalać zimną wodą, posolić zagotować. Mięso gotować przez 20 minut. Ryż dokładnie opłukać. Warzywa obrać, umyć i drobno pokroić. Do gotującego mięsa dodać liść laurowy, cebulę, marchew, pietruszkę i selera. Gotować przez 10 minut. Dodać wypłukany ryż. Gotować na niedużym ogniu. Dodać przecier pomidorowy rozpuszczony w niewielkiej ilości gotującego się wywaru. Uzupełnić wodą, przyprawić. Gotować do miękkości ryżu. Dodać pora i czosnek, zagotować. Dodać zahartowaną w niewielkiej ilości wywaru śmietanę, zagotować i przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 24.01.2013 19:44
Bardzo ładnie się prezentuje Twoja zupka! Na pewno smaczna była :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak