Sposób przygotowania

Schab umyć, osuszyć i pokroić w niezbyt grube plastry. Posypać solą i pieprzem ziołowym (Prymat). Mięso obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać smalec i krótko podsmażyć plastry schabu z obu stron, do lekkiego zrumienienia. Mięso przełożyć do rondla. W międzyczasie posiekać cebulę w kosteczkę i zeszklić na tłuszczu po schabie. Do cebuli dodać mąkę, smażyć krótko często mieszają. Gdy mąka zżółknie, przełożyć wszystko do rondla z mięsem. Dodać liść laurowy. W 500ml gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową i koncentrat. Bulionem zalać schab z cebulą, przyprawić pieprzem.. Dusić na niedużym ogniu do miękkości (ok 20-30 minut), w razie potrzeby uzupełnić wodą. Tuż przed zakończeniem duszenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę oraz posiekany koperek, zagotować. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie smaczne połączenie dodatków...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !