Sposób przygotowania

Warzywa i jabłka myjemy i obieramy. Na tarce o dużych oczkach ścieramy jabłka i marchewki. Kapustę drobno siekamy. Jabłka,marchewkę i kapustę dokładnie mieszamy. Pora przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie paski. Koperek siekamy. Do dużej miski, w której jest kapusta, marchewka i jabłko, dodajemy pora. Następnie wrzucamy suszoną żurawinę i przyprawy. Mieszamy, dodajemy koperek. Z majonezu, śmietany i soku z cytryny przygotowujemy sos i dokładnie mieszamy go z pozostałymi składnikami. Przyprawiamy do smaku. Pozostawiamy na 15 minut aby smaki się przegryzły. Podajemy do obiadu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    zachęcająco wygląda
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    musi byc fajna surówka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !