Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińską, żurawiną i koperkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5
por (biała część)
marchewka 2
jabłko 2
koperek świeży
majonez 2-3 łyżki
śmietana 18% ukwaszona 2-3 łyżki
sok z cytryny łyżka
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
cukier do smaku
Kucharek przyprawa do potraw
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińską, żurawiną i koperkiem

Warzywa i jabłka myjemy i obieramy. Na tarce o dużych oczkach ścieramy jabłka i marchewki. Kapustę drobno siekamy. Jabłka,marchewkę i kapustę dokładnie mieszamy. Pora przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie paski. Koperek siekamy. Do dużej miski, w której jest kapusta, marchewka i jabłko, dodajemy pora. Następnie wrzucamy suszoną żurawinę i przyprawy. Mieszamy, dodajemy koperek. Z majonezu, śmietany i soku z cytryny przygotowujemy sos i dokładnie mieszamy go z pozostałymi składnikami. Przyprawiamy do smaku. Pozostawiamy na 15 minut aby smaki się przegryzły. Podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

09.03.2013 09:31
musi byc fajna surówka
caroline1983 15.08.2012 22:35
zachęcająco wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak