Sposób przygotowania

Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu, odstawić do ochłodzenia.

Oddzielić białka od żółtek (z trzech jaj). Żółtka utrzeć z cukrem, białka ubić na sztywną pianę. Połączyć białka z żółtkami. Posypać mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Dodać ocet i wymieszać raz jeszcze. Wylać na wyłożoną papierem blachę (u mnie tortownica o śr. 24cm). Piec w temp 180st przez 15 min (kontrolować patyczkiem).

Masło rozpuścić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodać przemielony ser biały (ja potraktowałam go blenderem i wyszedł bardzo dobry), jajko i budyń. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając przez 5 min (aż masa zgęstnieje). Masę lekko ostudzić i jeszcze ciepłą wyłożyć na biszkopt. Na masę ułożyć przecięte na pół truskawki.

Gdy masa serowa ostygnie zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki, żeby galaretka całkiem stężała.

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !