Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka natrzeć ziołami i olejem (ja zrobiłam to już rano i odstawiłam do lodówki). Pieczarki obrać, odciąć trzonki i delikatnie wydrążyć w środku (nie trzeba bardzo głęboko). Odcięte trzonki można wykorzystać do zrobienia np. sosu. Wydrążone pieczarki wypełnić serem - wystarczy pokroić go w kostkę i po jednej kostce włożyć do każdej pieczarki (mi do kilku pieczarek zabrakło camembert'a więc dałam serek topiony - też dobry, ale lepsza wg mnie ta pierwsza opcja).

Piekarnik nagrzać do 180st, w naczyniu żaroodpornym ułożyć piersi z kurczaka i obłożyć je pieczarkami. Zapiekać ok 30 min (Ser powinien się rozpuścić i lekko przypiec, a mięso zbrązowieć).

Do takiego mięsa idealnie pasują młode ziemniaczki posypane koperkiem!

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !