Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem. Jaja ubić z cukrami na puszystą masę. Miksując na najniższych obrotach stopniowo dodawać: maślankę (o temp. pokojowej), olej oraz mąkę. Dokładnie wymieszać. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Ciasto wylać do wyłożonej papierem dużej, prostokątnej formy. Wierzch posypać kawałkami jabłka. Jabłka posypać cynamonem i cukrem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec przez 35-40 minut w 180 stopniach. Ostudzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Też takie robię !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof27

    pycha
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Drożdżowe to jedno z moich ulubionych ciast.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    A na maślance jest szybciej zdecydowanie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !