Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupniak zasmażany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krupniaku 1 kg
cebule 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
słodkiej papryki 1 łyżeczka
olej do smażenia
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupniak zasmażany

Cebulę kroimy w krążki ,krupniak rozgniatamy widelcem. Na patelnię wlewamy trochę oleju , rozgrzewamy i wrzucamy cebulę ,chwilę podsmażamy, następnie dodajemy krupniak podsmażamy około 10 min. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką do smaku. Przykrywamy i zostawiamy na około 2 minutki. Przekładamy ciepłe na talerze.Dodatkowo można obsypać posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak