Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana kiełbasa z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasy 1 kg
boczku surowego 1 kg
cebule 2 sztuki
sól 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
natka pietruszki 1 natka

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana kiełbasa z boczkiem

Kiełbasę pokroić na grubsze plastry a boczek w grubszą kosteczkę. Na patelnię wrzucić kawałki boczku. Smażymy boczek po chwili dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, trochę podsmażamy i wrzucamy plastry kiełbasy. To wszystko smażymy, w tym samym czasie trochę solimy i oprószamy pieprzem ziołowym i natką pietruszki. Przekładamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak