Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
sól 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
mąki pszennej 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia
marchewki 3 sztuki
pietruszki 3 sztuki
selera 0,5 sztuki
por 1 sztuka
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
natka pietruszki 1 natka
oregano 1 szczypta
bazylia 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
soli 1 szczypta
schab bez kości 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z warzywami

Kroki postępowania

1
Schab myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, następnie kroimy na płaty . Każdy płat mięsa rozbijamy tłuczkiem drewnianym . Oprószamy z każdej strony solą i pieprzem ziołowym , odkładamy . Jajka rozmącamy , do talerzy wsypujemy mąkę pszenną oraz bułkę tartą
Krok 1 - Schabowe z warzywami foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej ,płat mięsa schabowego otaczamy w mące , w bułce tartej a następnie z obu stron maczamy w rozmąconych jajkach i smażymy. Marchewkę pietruszkę, seler kroimy na paski natomiast por, cebulę ,paprykę kroimy w krążki.
Krok 2 - Schabowe z warzywami foto
3
Wszystkie warzywa blanszujemy w gorącej wodzie po chwili wyjmujemy z wody i zasmażamy na patelni dodając trochę oleju.
Krok 3 - Schabowe z warzywami foto
4
Oprószamy ziołami, dodać szczyptę soli i natkę pietruszki to wszystko mieszamy. Na każdy usmażony kotlet nakładamy warzywa z sosem dodać ugotowane ziemniaki.
Krok 4 - Schabowe z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak