Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kosteczkę, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Żołądki i serca dokładnie obrać z tłuszczu, dokładnie umyć. Podzielić na mniejsze kawałki. Podsmażyć krótko na niewielkiej ilości tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodać kostki rosołowe i zalać wodą. Na patelni, na której smażyliśmy podroby, zeszklić cebulę. Podsmażoną cebulę, razem ze startą marchwią oraz liściem laurowym, zielem angielskim i pieprzem dodać do podrobów. Gotować na niedużym ogniu do miękkości. Tuż przed zakończeniem dodać przeciśnięty lub drobno pokrojony czosnek i posiekaną zieleninę. Zagęścić mąką rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i zabielić śmietaną, zagotować i doprawić do smaku. Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    uwielbiam serca i żołądki, na samą myśl cieknie mi ślinka a czytając czuje ich smak :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !