Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z pasztetową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąki 0,5 kg
jajko 2 sztuki
soli 1 łyżeczka
ciepłej wody 3/4 szklanki
Farsz:
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z pasztetową

Kroki postępowania

1
Do miski wsypujemy mąkę, jajka ,sól oraz ciepłą wodę . Wyrabiamy na sprężyste ciasto . Odstawiamy Farsz: Cebulę podsmażamy na jasny kolor następnie dodajemy bułkę tartą i lekko zasmażamy. Pasztetową mieszamy z jajkiem i zasmażaną cebulą .
Krok 1 - Pierożki z pasztetową foto
2
Bierzemy dowolną porcję ciasta i rozwałkujemy następnie szklanką wykrawamy krążki ciasta . Na każdy krążek nakładamy porcję farszu i zlepiamy formując pierogi .
Krok 2 - Pierożki z pasztetową foto
3
Do gotującej i osolonej wody wkładamy pierogi , gotujemy około 10 min. Po tym czasie wyjmujemy z garnka i nakładamy na talerze.
Krok 3 - Pierożki z pasztetową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak