Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca cebulka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1,5 sztuka
jajko 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca cebulka

Cebulę kroimy na pół i w plasterki. Maczamy ją w roztrzepanym jajku i następnie obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę, tak, żeby "pływała" w oleju (wiem, wiem, - mało to odchudzające). Gdy już zrobi się chrupiąca - wyjmujemy ją na ręcznik papierowy, tak aby wsiąkł w niego tłuszcz. Gotowe. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 07.07.2012 13:44
takiego pomysłu na cebulkę jeszcze nie testowałam
ewka1978 07.07.2012 09:52
uwielbiam taką cebulkę
Rafał10 07.07.2012 09:08
bardzo lubię !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak