Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony drobiowe w sosie jogurtowo szpinakowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza 2 sztuki
szpinak mrożony(brykiety) 3 kulki
jogurt naturalny 150 mililitrów
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty
gałka muszkatołowa 1 szczypta
czosnek 1 ząbek
pomidor 1 sztuka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony drobiowe w sosie jogurtowo szpinakowym

Piersi z kurczaka myjemy(płukamy) osuszamy. Przecinamy każdą wzdłuż na 2 części (powstaną 4 cienkie medaliony). Następnie przyprawiamy szczyptą soli i szczyptą pieprzu. Na patelni grillowej rozgrzewamy masło i smażymy piersi kurczaka na rumiano z obu stron. W międzyczasie brykiety (zamrożone) kładziemy na drugą - rozgrzaną, suchą patelnie - rozmrożą się. Gdy będzie miękki dodajemy jogurt naturalny, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusimy - i odstawiamy. Pomidora kroimy w kostkę. Medaliony (u mnie, po 2 sztuki na porcje) układamy na talerzu, polewamy sosem i "obsypujemy" całość pokrojonym pomidorem. podajemy np. z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 09.08.2012 21:24
Apetycznie wyglądają.
ronald88 07.07.2012 16:34
polecam
Hanna5 07.07.2012 14:08
smaczne!
Paweł10 07.07.2012 12:01
pysznie wygladaja :)
halina17 07.07.2012 10:56
smaczne
ewka1978 07.07.2012 10:19
pycha
Rafał10 07.07.2012 09:08
pychota!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak