Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka myjemy(płukamy) osuszamy. Przecinamy każdą wzdłuż na 2 części (powstaną 4 cienkie medaliony). Następnie przyprawiamy szczyptą soli i szczyptą pieprzu. Na patelni grillowej rozgrzewamy masło i smażymy piersi kurczaka na rumiano z obu stron. W międzyczasie brykiety (zamrożone) kładziemy na drugą - rozgrzaną, suchą patelnie - rozmrożą się. Gdy będzie miękki dodajemy jogurt naturalny, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusimy - i odstawiamy. Pomidora kroimy w kostkę. Medaliony (u mnie, po 2 sztuki na porcje) układamy na talerzu, polewamy sosem i "obsypujemy" całość pokrojonym pomidorem. podajemy np. z ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pychota!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pysznie wygladaja :)
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    smaczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Apetycznie wyglądają.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !