Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń do obiadku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczeń wołowa 2 kg
rozmaryn 4 gałązki
oliwa 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń do obiadku

Wołowinę natrzeć oliwą oliwek i posiekanym rozmarynem.Włożyć do nagranego piekarnika na ok 20min., temperaturę do ok.180°C. Piecz ok. 1h .Pokroić na małe kółeczka. Wyłożyć z piekarnika i odstawić pod przykryciem, na ok. 20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 24.11.2012 13:27
pieczeń bez dodatku soli? to będzie raczej niesmaczne. poza tym w opisie nie zaznaczyłaś, że nalezy piec mięso w specjalnym rękawie kuchennym, ktoś włoży na blaszkę, da tylko 6 łyżek oliwy i wyjdzie mu suche lub przypalone mięso
jolanta19 14.07.2012 13:19
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak