Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
selera 0,5 sztuki
pieczarek 20 dag
cebula 1 sztuka
sól 0,5 łyżeczki
pieprz 0,5 łyżeczki
ziemniaków 0,5 kg
natka pietruszki 1 natka
śmietany 2 łyżki
kostka rosołowa 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Marchewkę ,seler i pietruszkę opłukać,obrać i starkować na tarce o dużych oczkach.Pieczarki i cebulę pokroić w paseczki i zasmażamy na patelni z oliwą.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.W garnku zagotować wodę.Wrzucamy ziemniaki,starkowaną marchewkę,seler i pietruszkę.Gotujemy do miękkości.Przyprawiamy do smaku.Następnie dodajemy zasmażone pieczarki z cebulą i wrzucamy kostkę rosołową.Gotujemy ok 10 min.Śmietanę rozprowadzić z wywarem i dodać do zupy.Na wierzch posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 15.10.2012 23:38
lubię zupę pieczarkową
Justyna Jussstiii 07.07.2012 13:53
super
owca441 07.07.2012 07:22
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak