Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowy blok czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
mleko w proszku 250 g
woda 1/2 szklanka
cukier 1,5 szklanka
kakao 6 łyżka
herbatniki 450 g
orzechy włoskie 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowy blok czekoladowy

Do rondelka wlać wodę, wrzucić tłuszcz, gotować do rozpuszczenia masła. Potem dodać cukier, mieszać do rozpuszczenia. Do mieszanki dodać kakao, wymieszać, odstawić do przestygnięcia. Przez ten czas 1/2 herbatników pokruszyć bardzo drobno, wymieszać z mlekiem w proszku. Zawartość rondelka przelać do miski z suchymi składnikami, wymieszać na gładką masę, przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pozostałe herbatniki powciskać do masy i wyrównać ją zwilżoną dłonią. Wstawić do zamrażarki na 1- 3 godziny. Kroić ostrym nożem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 25.09.2012 10:51
apetycznie wygląda
Stenka 24.09.2012 18:07
bardzo smaczny
Marcin Vw1 07.07.2012 08:40
słodki deser
teresa18 07.07.2012 06:56
ciekawe
aspire5742 06.07.2012 22:32
dobre na upał : )
Agnieszka91 06.07.2012 22:06
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak