Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 szt
cukier 3 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
jagody 100 g
mleko 1 szkl
tłuszcz do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jagodami

Jajka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszając wlewamy mleko. Dodajemy jagody i delikatnie mieszamy. Smażymy niewielkie placki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.06.2016 22:40
bardzo apetycznie wyszły
foczka-ks 11.03.2015 08:23
racuchy uwielbiam
IKrakowianka 10.11.2013 19:59
uwielbiam takie racuchy
Melania 13.08.2013 11:04
Wyglądają pysznie :) Już dawno racuszków nie robiłam.
Łukasz15 16.12.2012 13:09
Palce lizać
Adam/ZUB3R 12.12.2012 22:41
pulchne i zgrabne, ładnie wyglądają
pestka 01.10.2012 11:15
zawsze robię z jabłkami , śliuwkami i gruszkami - teraz pora wypróbować i ten przepis!!!
caralajna 23.09.2012 06:19
wyglądają apetycznie
Kas2 01.09.2012 22:07
świetne! takie puchate
MagdaXXX 14.07.2012 15:24
pycha
Wacław 10.07.2012 09:31
bardzo smaczne,mniam !
iziona 07.07.2012 09:30
Pyszności !!!
Agnieszka91 06.07.2012 22:07
super przepis
1j1o1l1a1 06.07.2012 21:42
świeżych jagód do placków nie dawałam, ale takie ze słoika, zesmazone, nadziewalam w srodek :)
elka4621 06.07.2012 21:32
super
Rafał10 06.07.2012 21:28
oooj jak ja dawno nie jadłam racuszków. MNIAM!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak