Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amaretti

eda
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały blanszowane w słupkach 325 gram
cukier 300 gram
białko 3 sztuk
aromat migdałowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Amaretti

Nagrzać piekarnik do temperatury 175°C.
W dużej misce zmiksować masło z cukrem, jajami i wanilią aż masa będzie lekka i puszysta. Wymieszać mąkę z kakao, sodą i solą, dodać do utartej masy i mieszać aż wszystko się dobrze połączy. Dodać groszki czekoladowe i orzechy. Nakładać kupki ciasta zaokrągloną łyżeczką na niewysmarowaną tłuszczem blachę do pieczenia ciastek.
Piec w nagrzanym piekarniku 8 do 10 minut, lub do momentu kiedy ciastka stwardnieją. Ostudzić nieco na blasze przed przełożeniem na metalowe podstawki by całkiem ostygły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 07.07.2012 09:35
Zdjęcie fajne, ale w przepisie coś umknęło
treonina 06.07.2012 23:17
jakiś niekompletny ten przepis :-(
GOSIA18 06.07.2012 21:04
ile tej mąki i sody

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak