Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ze świeżą kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja szt
mąka 2 szkl
sól szczypta
woda trochę
olej łyżeczka
kapusta szt
cebula szt
masło trochę

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ze świeżą kapustą

Kroki postępowania

1
z przesianej mąki,jaja,oleju,szczypty soli i wody zarób ciasto.
Krok 1 - pierogi ze świeżą kapustą foto
2
kapustę zszatkuj zalej wodą,duś do miękkości,odciśnij,jeszcze raz posiekaj.wymieszaj z podsmażoną na maśle cebulą,dopraw do smaku.
Krok 2 - pierogi ze świeżą kapustą foto
3
Ciasto rozwałkuj wykrawaj z niego szklanką okręgi na których kładź farsz i zlep pierogi które gotuj w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 3 - pierogi ze świeżą kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anulka75
Anulka75 06.07.2012 15:35
super
Anulka75
Anulka75 06.07.2012 15:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak