Sposób przygotowania

Kawałek młodej cukinii ścieramy razem ze skórką na tarce o dużych oczkach, gotowane skrzydełka obieramy i usuwamy kości, kroimy drobno i dodajemy do startej cukinii, doprawiamy 1 łyżeczką przyprawy z rozmarynem i pieprzem cayenne, dodajemy szczyptę soli do smaku, wbijamy 2 jajka, dodajemy 2 łyżki mąki kartoflanej, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Placki smażymy na złoto z obu stron na 2 łyżkach oleju. Wykładamy na talerz ozdabiamy świeżo startą cukinią. Z tej ilości wychodzi 7 placków. 

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    takie placki muszą świetnie smakować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marko

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marko

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre placki
  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    placki z cukini...mmmmm pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    świetny pomysł na letni obiad :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    godne wypróbowania we własnej kuchni

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !