Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
olej
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 2 łyżeczki
kostka mięsna 1 sztuka
cebula 1/4 sztuki
bazylia świeża 10 listków
indyk 4 sznycel
papryka 2 (płatki)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka

Kroki postępowania

1
Listki bazylii posiekać. Dodać do niej wyciśnięty czosnek, 5 łyżeczek oleju i paprykę w płatkach. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Roladki z indyka foto
2
Sznycle rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2 - Roladki z indyka foto
3
Na każdym sznyclu rozsmarować trochę przygotowanej mieszanki z bazylią.
Krok 3 - Roladki z indyka foto
4
Na każdym położyć po kawałku cebuli, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki posypać przyprawą do indyka, zrumienić na oleju.
Krok 4 - Roladki z indyka foto
5
Dodać do nich kostkę mięsną i wlać 1 szklankę wody.
Krok 5 - Roladki z indyka foto
6
Dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut.
Krok 6 - Roladki z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 29.07.2012 09:31
ekstra są;)
GOSIA18 06.07.2012 21:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak