Sposób przygotowania

Filet z łososia oczyścić ze skóry i ości, umyć, osuszyć i pokroić na równe porcje. Filety natrzeć Marynatą płynną szlachecką i odstawić na kilka godzin do lodówki.

Mango i melona obrać, pokroić w paski i skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Kiełki wymieszać, dodać rukolę i połączyć z pokrojonymi owocami.

Zamarynowane filety z łososia piec na grillu przez ok. 15-20 minut z każdej ze stron.

Tak przygotowaną, aromatyczną rybę ułożyć na sałatce, skropić orientalnym sosem miodowo-sojowym, a następnie udekorować pomidorami koktajlowymi i ziarnami sezamu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Czy na zdjęciu jest napewno danie z przepisu?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !